Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην τελετή αναγόρευσης του Καθηγητή Carlos A. Pellegrini καθηγητή του Πανεπιστημίου της Washington και τέως Προέδρου του American College of Surgeons, σε επίτιμο διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4-Ιουνίου-2018 και ώρα 19:00 στην αίθουσα τελετών του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου. O τιμώμενος θα δώσει διάλεξη με τίτλο: «Trust, the keystone of human relationships: A physician’s perspective».

Carlos Alberto Pellegrini

Ο Καθηγητής Carlos A. Pellegrini έχει γεννηθεί στην Αργεντινή. Μετά το πέρας της χειρουργικής του εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο από το 1979 έως το 1993 οπόταν και εγκαταστάθηκε στο Σιάτλ και το Πανεπιστήμιο της Washington. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών καθώς και του American Surgical Association. To κλινικό και ερευνητικό του έργο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα στον τομέα της χειρουργικής με ιδιαίτερη έμφαση στις παθήσεις του ανώτερου πεπτικού. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η παρουσία του στη χώρα μας και ακόμη περισσότερο η αποδοχή της πρόσκλησης μας να διδάξει στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η διάλεξη αυτή θα έχει τίτλο: «Τhe evolution of surgery for achalasia of the esophagus as an example of how we moved from chest to abdomen and from open to laparoscopic and eventually totally endoscopic procedures» και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των μαθημάτων του ΠΜΣ και συγκεκριμένα εντός της ενότητας με τίτλο «Ελάχιστα Επεμβατικές Τεχνικές στη Χειρουργική του Ανωτέρου Πεπτικού» που θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Εργαστηρίου Περιγραφικής Ανατομικής, ημέρα Παρασκευή 08-Ιουνίου-2018 και ώρα 17:00.

Με Τιμή,

Ο Διευθυντής του ΠΜΣ
Νικόλαος Ι. Νικητέας
Καθηγητής Χειρουργικής
Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α.